Club

Benvinguts al club nàutic de Portbou.

L’any 1973, un grup d’aficionats del mar i tot el que l’envolta es van reunir i van fundar el club nàutic inspirant-se en els més moderns clubs del voltant. L’objectiu era treballar per formar una germanor entre aquelles persones del nostre poble o vinculades a Portbou, compartir els coneixements del món del mar, la pesca i la nàutica. Des d’un primer moment el club va tenir clares les seves prioritats: aprofitar tot el que ens aporta el mar mediterrani i la nostra situació a la Costa Brava i el Golf de Lleó per fer activitats lúdiques i esportives per tal de cohesionar el municipi. Ben aviat, el club va anar nodrint-se d’associats i associades compromesos amb el municipi i sobretot amb el medi natural que ens envolta.

Des de la redacció dels estatuts, el Club Nàutic Portbou va vincular-se amb la federació catalana de Vela per apropar aquest esport als joves portbouencs i donar al poble més opcions lúdiques als estius. Persones i famílies arrelades a Portbou, van treballar des dels inicis de la fundació per fer créixer l’entitat i mantenir-la al pas dels anys amb la idea bàsica de mantenir el foment i l’estima cap a tot allò que envolta o parteix del medi marí.

A finals dels anys noranta el club nàutic va ser un dels principals defensors de la necessitat d’un port esportiu, implicant l’ajuntament i la Generalitat aconseguint endegar el projecte del Port que avui tenim i, que ben aviat completarà el projecte inicial gràcies a la mateixa determinació que sempre ha tingut l’entitat.

El club nàutic d’avui

L’any 2021, després de superar la pandèmia un nou grup de persones il·lusionades i animades per recuperar la normalitat i l’activitat social va endegar una nova etapa del club amb l’objectiu de recuperar l’esperit dels primers temps d’aquest. Pablo Antolín va ser nomenat nou president amb una nova junta on la joventut portbouenca té un gran pes i, una energia que trasllada a la resta de components. Aquesta energia generalitzada en tota la nova junta ha servit per il·lusionar de nou els associats amb tota una programació d’activitats modernes i sostenibles. L’any 2022 és l’any del renaixement d’una de les associacions més antigues de Portbou i que més ha influït en el progrés del municipi fronterer des de la dècada dels anys setanta.

Descobriu-nos i apropeu-vos!!