Resum Marina Day 2022

El passat 11 de juny 2022, el port de Portbou va organitzar MARINA DAY, una jornada on es van realitzar activitats lúdiques i pedagògiques per tal d’apropar el mar i les activitats nàutiques a tothom.

23/6/2022

ens visita el porthos (2).jpg

El passat dia 11 de juny 2022 per primer cop, el port de Portbou va organitzar el MARINA DAY, jornada de portes obertes en el port. Va ser una jornada intensa on es van realitzar una sèrie d’activitats lúdiques i pedagògiques per tal d’apropar el mar i les activitats nàutiques a tothom.

El Club Nàutic de Portbou volia ser present i va col·laborar ajudant al Consorci Port de Portbou en les diverses activitats.

El matí va començar a les 8:30h amb un concurs de pintura a l’aire lliure, on tretze pintors d’arreu, i la petita Bel van pintar dins el port plasmant la bellesa de la badia de Portbou i racons del port. El nivell dels pintors va ser excel·lent, aprofitem per agrair-los la visita.

Fotos concurs de pintura (2).jpg
Fotos concurs de pintura (5).jpg

Al matí van venir els nens de l’escola Sant Jaume de Portbou acompanyats per les mestres per fer un macrotrencaclosques. Un repte, tant pels nens i nenes com per les mestres. Ho van fer molt bé i es van guanyar la bossa de llaminadures. Gràcies per visitar-nos al port!!

Al migdia, el Club Nàutic va encarregar una conferència a l’associació CRAM, Centre de Recuperació d’Animals Marins. Va ser una exposició molt interessant on va parlar de la importància de ser conscients amb el món marí i la protecció d’aquest. La Laia ens va parlar durant una hora sobre la feina que fan en el centre salvant espècies marines ferides pel comportament humà, sobretot pel tema dels plàstics. Ens va tenir captivats tota la sessió. Gràcies Laia!

conferencia CRAM, Protegim el nostre mar.jpg

A la tarda, el Club Nàutic va encarregar una conferència al nostre soci, el doctor Enric Estèvez qui va fer una explicació de les lesions al medi subaquàtic, lesions per fauna marina. Gràcies Quique!

A les 17:00h, l’empresa escola SURFSKI, es va presentar per fomentar l’esport del Kayak. Surfski serà present tot l’estiu a Portbou.

kayak surf (2).jpg

Durant el dia, al port ens va visitar la barca tradicional El Porthos, barca restaurada i estimada per un grup de Cerbère, apassionats del mar. Gràcies Michel i companyia per venir a visitar-nos!

ens visita el porthos (1).jpg
ens visita el porthos (2).jpg

A les 19:00h la Cari Oriol i el seu grup de grans artistes ens van fer un recital poètic, amenitzat amb unes endevinalles que van fer un final de jornada molt entretingut.

sessió poètica (3).jpg

Finalment, vam cantar tots, l’havanera de Portbou escrita per en Joan Gubert. Gràcies artistes!

El Club Nàutic i el Consorci Port de Portbou va oferir una copa de cava per concloure l’acte del Marina Day a les 21:00h.